blog

Vivian Maier: In her own hands - Kulturhuset 26 februari

När jag ändå håller på så såg jag precis att Kulturhuset tar hit en utställning i samarbete med diChroma photography, Madrid. Det blir roligt att få se hennes bilder live. Det blir även ”instawalks” inspirerade av Vivian Maiers fotografier, under hashtaggen #vivianmaiersthlm. Som sagt 26 februari öppnar utställningen och håller på till 22 maj.

Utställningen består av 107 bilder, 79 svartvita (50x60 cm) och 22 färgprintar (40x50) plus 6 kontaktkartor (40x50 cm) plus 9 filmer i Super8-filmer (32 minuter sammanlagt). Det är möjligt att vissa färgprintar blir större och svartvita blir mindre, jag gissar bara utifrån informationen om utställningsmaterialet, hur som blir det extra roligt att se hennes kontaktkartor.

Exposición de las fotografías de Vivian Maier en Kulturhuset en Estocolmo | Vivian Maier's In her own hand at Kulturhuset in Stockholm